Ydinaseet

Ydinaseita on ympäri maailmaa tällä hetkellä. Maat kuten Venäjä ja USA ovat kertoneet että heillä on hallussaan myös ydin reaktoreita, ei vaan kotimaassaan vaan myös ympäri maailmaa. Nämä reaktorit kertovat siis jos ilmassa on esim. ydinraketteja tai ydinaseina käytettyjä aseita. Nämä myös varoittavat vaaroista välittömästi. Tällä hetkellä ydinaseita on maailmassa todella paljon, jos näin voisi asian ilmaista, ainakin liian paljon. Ydinaseet ovat todella vaarallisia. Kaikki varmasti muistavat Hiroshiman pommitukset, jolloin Hiroshiman ylle räjähti raju varsinainen ydinpommi. Tuolloin kuoli todella paljon ihmisiä ja atomipommilla oli myös efekti ihmisiin, jotka eivät välttämättä kuolleet sekä heidän jälkikasvuunsa. Kaikki muistavat varmasti myös mitä tapahtui vuonna 1986. Ei, en puhu jääkiekon mm-kisoista jotka järjestettiin Moskovassa, jolloin Suomi koki varsinaisen katastrofin Ruotsia vastaan, kun legendaarinen ”Masken” Carlsson teki tarvittavat maalit jotta Suomi kaatui ja sijoittui kisoissa neljänneksi. Nimittäin vuonna 1986, tarkemmin huhtikuun 26. päivänä räjähti Chernobyl nimisessä kaupungissa ydinlaitos. Myös tämä traaginen tapaturma ja onnettomuus on jättänyt todella suuret arvet moniin perheisiin ja ihmisiin. Todella traagisella tapahtumalla oli myös todella traagiset seuraukset kaikkien uhreiksi lukeutuvien perheiden osalta. Uhrien jälkipolvet saattoivat olla täysin ilman käsiä tai jalkoja syntyessään, tai oli muita puuttuvia elimiä tai ruumiin osia syntyessä. Nämä kaikki olivat onnettomuudesta seurannutta. Onnettomuudessa kuoli myös todella paljon ihmisiä ja pelastustyöntekijöitä. Toivottavasti tällaisia tapahtumia emme näkisi enää ikinä maailmassa. Ydinlaitokset ovat tänä päivänä paljon turvallisempia kuin ennen. Mutta mikäli onnettomuus sattuu ja tapahtuu, on seuraukset yleensä todella traagisia. Suomessa meillä on vain muutamia ydinlaitoksia käytössä. Maa luokitellaan turvalliseksi ydinlaitosten osalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *