Sotiminen on yhtä peliä

Senhän kaikki tietävät, että kaikki sodat kautta aikojen ovat täysin turhia. Missään sodassa ei ole ollut täysin vedenpitävää syytä sille, että joku maa julistaisi sodan. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että sodissa kuolee aina ihmisiä, siviilejä ja sotilaita. Minkä takia? Sen takia että jotkut maat eivät tule toimeen toistensa kanssa? Onhan tämä järkyttävää tänä päivänä edes kuvitella, että joku tarvitsisi uhkailla toista ydinaseilla tai muulla väkivallalla. Tämä ei mene vain millään tavalla omaan jakeluuni.

Olisi varmaan parempiakin asioita, mihin voisi sijoittaa rahat kuin muiden maiden räjäyttämiseen. Toivottavasti rauha säilyisi maailmassa, ja jossain vaiheessa tehtäisiin sellainen sopimus että ydinaseet tultaisiin lopettamaan ja kaikki maat maailmassa luopuisivat niistä yhtenäisesti. En tiedä olisiko tämä mahdollista ikinä, mutta toivoa voi tottakai aina.

Kun maat joutuvat sotaan tai julistavat sodan alkaneeksi, alkaa varsinainen peli. Tämä ei ole kuin videopeli tai video-pokeri, vastaavaa toisaalta kylläkin, sotimenen on vain todellisuuteen perustavaa. Tällä tarkoitan sitä, että jokaisella teolla ja liikkeellä on merkityksensä. Näin on tottakai myös videopelissä. Mutta silloin kun ruutuun tulee Game Over voit aina aloittaa pelin uudestaan. Sama lienee video-pokerissa. Pelaat sitten leikkirahasta tai oikeasta rahasta, jos häviät pelin voit aina tallettaa uudelleen ja lisätä pelikassaa ja aloittaa pelit uudelleen.

Sotimisessa tämä ei tietysti ole mahdollista. Sodassa ihmisiä kuolee ja kaikki on todellista, kauheaa todellisuutta. Video-pokeri on myös osittain strateginen peli. Voit tosiaan pelata sitä monessa eri paikassa täysin turvallisesti. Pidä vain huoli siitä, että pelaat aina maltilla.

Maltillinen peli on kaikki kaikessa, niin myös pelissä kuin muutenkin elämässä. Seuraava artikkeli kertoo enemmän video-pokerista ja peleistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *