Ase1

Aseet elokuvissa

Kaikki meistä ovat ainakin sen verran katsoneet action elokuvia, että tietävät niiden sisältävän paljon aseita, ammuntaa ja räjähdyksiä. Action elokuvissa jokainen osaa käyttää kaikenlaisia aseita suvereenisti. Jos ja kun aseilla elokuvassa ammutaan, ei taitavakaan ampuja osu kohteeseensa, vaikka ampuisi 10 lipasta tyhjäksi, vaan räiskii estottomasti ympäriinsä. Nämä jotka eivät osu, ovat siis yleensä elokuvan pahiksia. Elokuvan sankarille riittää kuitenkin vain muutama luoti tappamaan koko rikollisjengin. Tunnettu tosiasiahan on, että elokuvissa myös autot ovat erittäin vaarallisia menopelejä. Niiden osuessa johonkin, tai jonkun ampuessa auton konepeltiin yhden luodin, auto räjähtää välittömästi. Myös autojen kaatuminen on yleistä. Yleensä elokuvissa seikkailee komean ja lihaksikkaan sankarin rinnalla, kaunis ja seksikäs nainen, joka tarpeen tullessa paljastaa pillevät taistelijan-kykynsä.

Movieguns1 Nämä naiset osaavat käyttää asetta ja myös yleensä osuvat sillä, pelastaen elokuvan sankarin pulasta. Se että useimmat aseet ovat suhteellisen painavia, ei elokuvissa näy millään tavalla. Jokainen kynnelle kykenevä jaksaa kantaa niitä pitkiä matkoja, minkälaisissa olosuhteissa hyvänsä. Myös sellainen yksityiskohta, että  joillakin isommilla aseilla ampuessa se todellisessa elämässä ns. potkaisee, mutta elokuvien maailmassa tätä ei tapahdu. Elokuvien aseisiin menee yleensä myös huomattavasti enemmän panoksia, kuin mitä todellisuudessa. Näin varsinkin elokuvan sankari voi jatkaa ampumista, pahisten jo vaihtaessa lippaita uusiin. Elokuvissa on myös todella paljon keksittyjä aseita käytössä, joten niiden toiminnasta, painosta tai panosten määrästä ei voi toimituskaan sanoa mitään. Ehkä on hyvä asia että elokuvien toimintakohtaukset ovat mahdollisimman epärealistisia, näin elokuvien luoma fiktio maailma säilyy paremmin ja katsoja pääsee karkuun todellisuutta elokuvaa seuratessaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *